Werken in de
petrochemie.

Klaar voor een nieuwe uitdaging in de petrochemie? Konekta Group heeft de perfecte vacatures in de Petrochemie voor jou! De wereld van de Petrochemie bestaat voornamelijk uit het scheiden van ruwe oliën waaruit verschillende petrochemische stoffen worden gefabriceerd. Veiligheid staat dus voorop in deze industrie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder!

Toon petrochemie vacatures

Het werk in de petrochemische branche

In de petrochemie worden verschillende chemische processen uitgevoerd in bijvoorbeeld fabrieken of raffinaderijen. De petrochemische branche is een onmisbare branche voor Nederland. Immers 60% van de elektriciteit wordt geproduceerd middels aardolie en aardgas. Het is daarom erg belangrijk dat grote industriële petrochemische plants goed worden onderhouden. Maar ook het lassen van chemietankers komt er aan bod. In de petrochemische industrie krijg je dus te maken met functies chemisch analist, onderhouds- en elektromonteurs, laborant, werkvoorbereiders maar ook met functies als pijpfitters, heftruckchauffeurs en zelfs stratenmakers.

Vind de petrochemie vacature die bij jou past

De petrochemische industrie is zo gevarieerd en spreekt daarom een breed publiek aan. Konekta verbindt deze organisaties met de juiste werknemers. Werken in de Petrochemie is een veelzijdig en uitdagend vak.

Altijd al aan de slag willen gaan met het verwerken van ruwe aardolie tot verschillende chemische producten?  Bekijk onze vacatures en/of maak gebruik van onze Job Alert.

Functies in de petrochemie

Flensmonteur

Als je een flensmonteur in de petrochemie bent, houd jij je bezig met het monteren en demonteren van flensverbindingen. Dit vereist kennis van leidingstukken, afsluiters en kleppen.

TIG-Lasser

Als TIG-lasser werk je met niet-afsmeltende elektrode, deze zijn gemaakt van wolfraam waar soms kleine hoeveelheden van andere stoffen aan toegevoegd worden om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren.

Pijpfitter

Een pijpfitter houdt zich bezig met de assemblage, installatie en reparatie van verschillende soorten pijpen, pijpleidingen en leidingsystemen. 

Elektrode lasser

Als elektrode lasser las jij metalen platen en leidingen aan elkaar met beklede elektrodes.

Staat jouw vacature er niet bij?
Schakel onze Job Alert in!

Maak een Job Alert aan. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures.

Meld je nu aan