Collega aan het woord: Pieter Scheffer

13-03-2020

Collega aan het woord: Pieter Scheffer

Van jongs af aan werkt Pieter Scheffer in de scheepsbouw. Bij Amels, wat inmiddels De Vries is geworden, begon zijn carrière na het afronden van de Hogere Technische School (HTS). Daar heeft hij meegeholpen om de jachtbouw verder te ontwikkelen. Vervolgens liet Pieter zijn anker vallen bij Scheepswerf Pattje in Groningen, later overgenomen door Volharding Shipyards, waar hij werkte als projectmanager en als technisch directeur. Hierbij was het werken in het buitenland zeker niet ongewoon voor Pieter. Roemenië, Oekraïne, Turkije, China en Griekenland passeerden de revue. Uiteindelijk keerde hij terug naar zijn thuishaven in Friesland op de oude locatie van Volharding Shipyards in Harlingen, dat in 2013 werd overgenomen door Bodewes Shipyards, waar hij verder ging met het bouwen en ontwikkelen van schepen.

Pieter en Marjolein huurden personeel in bij Konekta
De relatie met Konekta is in 2013 ontstaan. Het begon allemaal bij het inhuren van een groep van 15 uitzendkrachten (ijzerwerkers en lassers) én af en toe een kop koffie met Jarka (eigenaar van Konekta) en Fred (accountmanager bij Konekta).Achter de geraniums gaan zitten was geen optie

In 2017 ging Pieter met pensioen, maar van stoppen was zeker geen sprake. De liefde voor de scheepsbouw bleef en achter de geraniums gaan zitten was geen optie. Wel zijn er inmiddels wat dingen veranderd, zoals zijn werkrelatie met dochter Marjolein Scheffer bijvoorbeeld. Bij Bodewes was Marjolein zijn assistent, maar na een reorganisatie moest Marjolein op zoek naar een nieuwe uitdaging. En wat begon bij een paar bakjes koffie in 2013…De rollen zijn compleet omgedraaid

In 2018 opende Marjolein, als kersverse accountmanager, de deuren van de Konekta vestiging Noord-Nederland in Leeuwarden. Als gevolg van de groei binnen Konekta werden vader en dochter in 2019 eindelijk weer zakelijk herenigd, maar dit keer waren de rollen compleet omgedraaid! Nu heeft Marjolein de leiding en Pieter ondersteunt waar nodig op logistiek en administratief gebied. Ook zijn jarenlange ervaring en grote netwerk komen goed van pas om bij nieuwe klanten binnen te komen.

Van Vlissingen tot aan de Eemshaven
De vestiging Noord-Nederland is verantwoordelijk voor de afdeling steigerbouw en voor een deel metaal. Er zijn mensen aan het werk van Vlissingen tot aan de Eemshaven. Ook bezoeken ze samen de opdrachtgevers. De toekomstdoelen van ons Friese dreamteam zijn: een stabiele ploeg aan het werk te houden, nóg meer klanten te veroveren én de bouwafdeling uit te breiden.

‘Never a dull moment’ is wat ze vaak tegen elkaar zeggen. ‘Je weet ’s morgens niet wat de rest van de dag gaat brengen. In de scheepsbouw was dat zo, maar dat is bij Konekta ook zeker het geval’, vertelt Pieter lachend.

Neem contact met ons op:
Vestiging Noord-Nederland: Tweebaksmarkt 23-5 8911 KW Leeuwarden
Telefoon: 088 015 0600