Wat moet er precies op een CV?

Om het proces van mensen aannemen voor bedrijven zo makkelijk mogelijk te maken, wordt van elke kandidaat een CV (ook wel een curriculum vitae genoemd) gevraagd. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe uitdaging is de eerste stap het maken van een CV. Maar wat staat er precies op een CV? Wat is handig om op een CV te zetten? En hoe kun jij je onderscheiden met je CV?

Je kunt een CV eigenlijk zien als een visitekaartje van jezelf. Op dit visitekaartje moet alles staan wat voor een werkgever belangrijk is, maar ook wat je zelf belangrijk vindt om te vertellen. Met dit visitekaartje wil je jezelf zo goed mogelijk neerzetten om je kans op een baan te verhogen. In dit artikel worden de belangrijkste aspecten besproken en een aantal tips gegeven om een spraakmakende CV te maken en je kansen te vergroten.

Werkervaring op je CV

Uiteraard staat op elk CV ook de werkervaring die je hebt opgedaan. Vermeld per baan die je hebt gehad de titel van deze baan, bij welke werkgever je deze baan hebt uitgevoerd en hoe lang je deze baan hebt gehad. Hoe langer je hebt gewerkt bij een bedrijf, hoe interessanter het voor recruiters is om te weten wat je in die tijd precies gedaan hebt. Denk hieraan bij de verantwoordelijkheden die je had en wie je mogelijk aanstuurde. Schrijf daarom onder elke baan een klein stukje over wat je precies hebt gedaan in deze tijd. Let op dat je jouw werkervaring van meest recent tot minst recent op je CV zet, dus je meest recente werkervaring staat bovenaan. Probeer bij het maken van je CV ook na te denken over de relevantie van werkervaring. Een bijbaantje in een supermarkt 10 jaar geleden is voor de meeste banen geen relevante werkervaring. Vergeet ook niet je opleidingen te vermelden, ook in volgorde van meest recent tot minst recent. Ook praktische zaken als het bezit van een geldig rijbewijs of de juiste veiligheidscertificaten, zoals VCA, zijn essentieel om te vermelden.

Hier een voorbeeld van een goede omschrijving van werkzaamheden:

Elektromonteur Hoogspanning, Konekta Group (oktober 2022 – heden).

Als elektromonteur in de scheepsbouw ben ik verantwoordelijk voor het zelfstandig aanleggen van stroom binnen de sector. Ik inspecteer en voer onderhoudswerkzaamheden uit aan elektrotechnische installaties en werk mee aan netverzwaringen en nieuwe installaties.

Werkervaring op een CV

CV helemaal in orde?

Solliciteer dan vandaag!  contact